Utflukter og opplevelser

Rendalen og hele regionen har mange utfluktsmål som vi håper du vil besøke. Se Opplev Rendalen og våre forslag til utflukter.

M/S Storsjø

Venneforeningen M/S Storsjø har fått Storsjøbåten hjem til Rendalen igjen. M/S Storsjø er - etter mer enn 20 års "utlendighet" på Mjøsa - vendt tilbake til sine røtter i Storsjøen og Rendalen. M/S (tidligere D/S) Storsjø ble produsert av Glommen Mek. Verksted, transportert med tog til Koppang, videre med hest og slede til Burua, hvor den ble montert og sjøsatt våren 1912. Etter drøye 20 års "landflyktighet" på Mjøsa ble båten 7.august 2014 fraktet tilbake til Storsjøen i Rendalen. Dampbåtvika er båtens "hjem" ved Storsjøen. Se

Facebooksiden

Jutulhogget

Det er en fin dagstur å ta en tur til Jutulhogget. Jutulhogget er kjent over hele Europa. Dette er Nord-Europa's største canyon eller juv, som det heter på norsk. Juvet er 2,4 km langt og har en dybde på inntil 240 meter. Det er satt opp ei informasjonstavle ved enden av juvet, ca. 400 meter opp fra Rv 3. Her er det også parkeringsplass.

Det er bare ett sted hvor du kan gå ned i sjølve Jutulhogget fra Alvdal-sida. Det går en sti fra øverst på parkeringsplassen mot kanten og videre ned ura. Det er ikke så vanskelig å gå ned, men vær forsiktig så du ikke løsner steiner, som kan treffe andre lenger nede. Midt nede i ura er det fantastisk ekko fra den andre sida av juvet. Botanikken i Jutulhogget er spesiell. Her fins det varmekjære planter du ikke finner andre steder i Fjellregionen. Det er også mulig å gå gjennom Jutulhogget og komme ut igjen på Midtskogen mellom Rendalen og Tylldalen. Spør oss om råd for turen!

Det finnes mange sagn fra stedet. Det vanligste opphavssagnet handler om fiendskap mellom Rendalsjutulen og Elvdalsjutulen. Dette ble gjengitt i en billedbok av Helge Ness i 1978. Et annet sagn er gjengitt av Jacob Breda Bull i romanen Jutulskaret.

Se også andre turer med natur og/eller kulturopplevelser under fotturer

Fiskevollen

Fiskevollen er Norges største og mest kjente innlandsfiskevær. Fisket her har lange og rike tradisjoner. Turen dit går på grusvei, og dermed får du ro på deg til å stemme sinnet til høytid før du rusler inn på den vakre vollen. Her ligger gamle, lave tømmerhus tett i tett ned mot Sølensjøen, både båtnaust, kjell og fiskebuer.

Se nettsiden til Fiskevollen

Rendalen bygdemuseum - Bull-museet

Tett ved Gamle Kongevei (fylkesvei 30), like sør for kommunesenteret Bergset, ligger Rendalen bygdemuseum. Bygdemuseet omfatter Bullmuseet, Ottar E. Akres samling, Georg Dahlgren og Alfred Moens trekkspillsamling, skolemuseum, bankmuseum og Engetunet. Rendalen bygdemuseum er absolutt verdt et besøk sommerstid. Rendalen bygdemuseum har sin spesielle forankring i Gammelprestgården og prestesønnen Jacob Breda Bulls rike forfatterskap. Bull ble Norges meste leste forfatter, og han ga ut over 60 bøker. Mest kjent er nok fortellingene om Vesleblakken, Glomdalsbruden og Jørund Smed, som hadde Rendalen som sitt utgangspunkt. Se nettsiden til Rendalen Bygdemuseum

Andre turmål

Andre turmål vi kan anbefale er:

Lia Gård

Lia Gård er et økumenisk retreatsenter i Østerdalen


Aukrustsenteret

Aukrustsenteret inneholder billedkunst og mange av Kjell Aukrusts fantasifulle tekniske innretninger, som en modell av «Il Tempo Gigante», bilen som er kjent fra filmsuksessen Flåklypa Grand Prix. Her er også Aukrusts figurer Solan, Ludvig og Emanuel Desperados og redaksjonen til avisen Flåklypa Tidende med kontorpulten til sportsjournalist Melvind Snerken. I Reodor Felgens verksted er en sjokolademaskin der besøkende kan lage sin egen sjokolade.


Sjokoladelåven

Sjokoladelåven - sjokolade inspirert av fjell og skog i Rondane. De unike konfektbitene består av de beste sjokoladeråvarer fra Belgia, med naturens rike smaker og uttrykk fra Rondane.


Savalen

Savalen er en destinasjon med mange aktiviteter og opplevelser for hele familien hele året