Fiske

Rendalen er et eldorado for fiskere!

  • Storsjøen med båt
  • Åkrestrømmen med stang eller håv
  • Renaelva
  • Mistra


En strekning på ca. 8-900 meter opp fra sjøen ligger en meget populær fiskesone for ørret. Du kan raste i gapahuk, gangavstand fra vårt senter. Samme strekning er også arena for det spennende håvfiske etter sik i august. Her fiskes det både på dagtid og med lys på natt. Spennende! Storsjøen er kjent for sine store ørreter. Innløpselva i nord er Mistra, og utløpselva i sør er Rena. I august kan du fiske sik med håv i Åkrestrømmen.

Renaelva kommer nordfra via Lomnessjøen. Her kan du prøve deg på storgjedda, eller prøve fluestanga! Godt anlagte plasser er det også for slik aktivitet.

Mistra er selve "kongen" av ørretelver i Sør-Norge ! Her er det tatt brunørret på 8 kg, hittil i år vites ikke spesifikt men det er tatt stor fisk ! Mistra er omtalt også i gamle engelske magasiner som elven du MÅ prøve. Du kan velge de lett tilgjengelig stedene, eller du kan ta utfordringen å gå ned i selve juvet !Storsjøsenteret kan gi deg råd og info om alt dette fisket, og selvsagt selger vi fiskekort !

  • Storsjøen med båt
  • Åkrestrømmen med stang eller håv
  • Renaelva
  • Mistra

Storsjøen ligger inntil campingplassen og det er gangavstand fra campingplassen både til Mistra og Rena.

Storsjøen er en fiskerik innsjø med gjedde, harr, røye, ørret og sik. En populær aktivitet er såkalt dregging med båt. Du kan ha et stort antall stenger. Sjøen er ca. tre mil lang, slik at det er nok plass til alle! Vi kan formidle en slik opplevelse om du selv ikke har båt.

Isfiske er populært fra november, og du har mange gode vann i regionen. Valsjøen, Veksen, Søndre/Nordre Rensjøer for å nevne noen.

Vi vil gi deg god informasjon om både stedsvalg, fiskeplasser, adkomst osv.
Vi har egen fryser på felleskjøkkenet for oppbevaring av fisk for de som overnatter på campingen.

Fiskekort kan du kjøpe på inatur.no. Her er det også mer informasjon om elver, vann, fiskemåter og fiskeslag.

Bilde av fisk i panne - Foto: Terje Rakke/Nordic Life AS - Visitnorway.com